Thursday, June 2, 2011

Himpunan 2 Juta Belia 2012 - Biar betik

Bual Blog : Salam dan selamat sejahtera, Salam 1 Malaysia. Ni tengah join satu Campaign dan secara tak langsung dapat promote blog. Katenye la. Ianya berkenaan Hari Belia Negara 2012. Tahun depan. Bukan tahun ni. Tahun ni kiter komenjea yea. Ape yang best tahun ni. ape yang tak bestnye.

Dengar citer tahun 2012 PM nak buat selama seminggu. Ate gile ke? Jem sesak? Putrajaya tu.. Baik ke camtu? Bagi pendapat aku la. Lantak pie la depa nak buat sebulan pun apaku ada kesah. Tapi yang penting tu niat. Lagi pun aku tengok. Kalau seminggu dia buat. mungkin kurang jem le kot. sebab tak semua orang pergi dalam satu masa. Setuju? 2 juta. 1 juta hari tu dengar ura ura. ada yang cakap capai. ada yang cakap tak capai. ate. Mana satu ni? press cakap tercapai. tapi mengapa ada yang masih Capai ke? ate yang cakap tak capai tu mesti yang tak pergi. yang tanak ambik tau. aku setuju benor dengan quote tu. tahun depan harap banyak lagi event. dan lebih tersusun. tahun ni okay okay jea. Aku tak join ape pun. setakat jalan jalan tengok ape yang ada.

So semangat Belia negara nak bermula kat sini la. bagi yang suka bersukan tu. banyak pertandingan. sapa yang suka dengar ceramah agama pun ada. nak cari kerja. aihhh. macam macam lah. kalau nak citer. setahun dari sekarang. hari hari pun mesti bley buat artikel punya. apa yang baik kita layankan. sekian.

7 comments:

iLah D'Ros said...

seminggu..ok gak tu..alang2 da buat seminggu, buat la aktiviti2 tuk para belia negara..biar hilang lemak2... wat 1 pameran khas tuk dak2 plkn by KEM termasuk SABAH & SARAWAK ke...ok gak tu...byk kn lagi booth2..

Foster said...

Thanks for reading. Betul betul. macam macam ade. confirm ramai yang pi. kalau dia himpun blogger pun. dah tentu ramai.

Tieka said...

macam posting ni kau yang buat jea foster. :)

niena said...

rase cam tak nak balik jer

Foster said...

niena tanak balik ke? saya lagi tanak balik. kalau boleh nak buat rumah kat situ jea. hehe.

iLah D'Ros said...

rugi sape2 tak p time tu...sambutan pun ok...tahun nak nak request abg2 polis wat pameran la plk...hahaha... klu ble jbt pertahanan negara bwk turun army, air force, navy...police, ambulance....etc...br gempak...demand nye aq...rse2 pihak kerajaan nak tak..hahahahaha... =)

iLah D'Ros said...

rugi sape2 tak p time tu...sambutan pun ok...tahun nak nak request abg2 polis wat pameran la plk...hahaha... klu ble jbt pertahanan negara bwk turun army, air force, navy...police, ambulance....etc...br gempak...demand nye aq...rse2 pihak kerajaan nak tak..hahahahaha... =)

Bual Ads

Bual Man

Bual Woman

x

PopUp Title

Code of the gadget you need

Get This