Thursday, April 28, 2011

Gerimis Hati

Bual Blog : chaunkelfakir <- aku tak berani post comment. comfirm aku kena tembak.

dalam gelap, rindu menari
- pada waktu malam, aku rindu untuk menari
berdansa, memupus gelisah batin ini
- aku menari, untuk menghilangkan rasa rindu di 'batin' ini <- yang batin ni aku tak berani nak lebih-lebih
setia memungut kata di garis mimpi
- selalu mengingati kata-kata mu tadi
menguntai syair-syair malam sunyi
- mengingati kata-kata buat ku rindu

dalam pekat nian, rindu tetap berdansa
- aku rindu menari lagi
menari, menghapus ribuan tetes air mata
- aku menangis sambil menari
membaca kidung syahdu dedaunan senja
- tadi tu waktu senja aku menangis
menghidangkan secawan sajian jiwa
- air tangisan tu ku buat air kopi

di tiap malam tiba
- pada tiap-tiap malam
ada rindu menggema merekam banyak cerita
- aku selalu tengok cerita di 3gp
dan dalam tiap cerita
- dan setiap episod
adalah, kita yang telah lama berubah
- skill nya dah makin berubah
tak lagi sama
- macam-macam ada
melukis pelangi di atas cakrawala
- warna warni, bukan hitam putih lagi
menghias hari sepenuh warna
- tapi yang keluar tetap satu warna

tadinya kau tempat harapku bersandar
- tadi kutahan, tak keluar keluar
namun kini banyak rindu jatuh berderai
- namun kau keluar, berjurai-jurai
dalam bentuk rinai
- dalam bentuk cai cai cai

semoga,
-harapku
sajak beribu masih akan jatuh satu per satu
- hasil berjuta yang pasti sangkut satu

2 comments:

Tieka said...

kepala hotak kau mencarut dengan nada sopan. vavi la kau ni. penat orang tu bekarya. cam haram.

lucah. lucah. lucah. lucah. lucah.

Foster said...

kepala pisang u!

cuba u renung renungkan antara lagu-lagu hot dua tiga tahun lepas. contohnya la.

kristal - memburu impian



"Ku Renang Lautan Gelora
Biarpun Tersadai
Di Hujung Dunia
Akan Ku Rempuhi Segala Rintangan
Biarpun Rebah Ku Bangun Sendiri

Korus
Akan Ku Genggam Biarpun Hitam
Menjadi Milikku"

Jauh perjalanannya tu, janji dia dapat genggam yang hitam.

Bual Ads

Bual Man

Bual Woman

x

PopUp Title

Code of the gadget you need

Get This